Anneke Nijman

Kleuren hebben voor mij altijd veel betekend. Het combineren van kleuren of zelf kleuren creëren is voor mij aanleiding geweest om te gaan schilderen. In 2001 ben ik bij Atelier 21 begonnen en schilder daar nog steeds met heel veel plezier. Ik vind het belangrijk om dicht bij mijzelf te blijven en mijn gevoel te uiten in de schilderijen. De onderwerpen op mijn schilderijen verwoorden wat ik gezien of meegemaakt heb. Inspiratie haal ik veelal uit de natuur, maar soms schilder ik ook abstract. Zo schilder ik bijvoorbeeld veldboeketten of grote klaprozen, een enkele keer door geschilderd op de passe- partout.

Sinds een paar jaar maak ik reizen naar Afrika en hierin vind ik inspiratie ten overvloede. O.a. olifanten, luipaarden, zebra’s en impala’s zijn favorieten onderwerpen voor mijn schilderijen. Onderwerpen uit de natuur schilder ik in aquarel, wat mijn grootste passie is. De abstracte schilderijen zijn gemaakt met acryl verf.

Sinds kort voeg ik een nieuwe techniek toe; een stukje foto verwerken in het schilderij ook wel collage genoemd. Dit geeft een speciaal effect aan het geheel. Het werkt inspirerend om steeds weer wat nieuws te ontdekken in de techniek van het schilderen.

Ik hoop dat u net zo van mijn schilderijen geniet als ik tijdens het maken ervan. U kunt met mij contact opnemen als u meer wilt weten over mijn werk en wat de mogelijkheden zijn.